MARDİN / SAVUR - Savur Yeşilalan Çok Programlı Anadolu Lisesi

0(482) 581 83 27
Yeşilalan MAHALLESİ 47110 Savur/MARDİN
Vizyon
Öğrencilerinin doğuştan veya sonradan kazanılmış yeteneklerini ortaya çıkarmak, onu istek ve ilgilerine göre geliştirmek.  Öğrenciye, Atatürk İlke ve İnkılâplarına, T.C.Anayasasına ve Türk demokrasinin ilke ve yöntemlerine uygun, haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarına yüklenebilme bilincini ve yeteneğini kazandırabilmesini sağlamak.  Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, işbirliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek.  Öğrenciye, kişisel, toplumsal sorunları tanımak ve sorunlara bilimsel yaklaşımlarla çözüm arama alışkanlığı kazandırmak.  Öğrenciye sağlıklı yaşamak, ailesinin ve toplumun sağlığını korumak için gereken bilgi ve alışkanlığını kazandırmak.
Misyon
0Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkânsızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız
TEKNOFEST FİNALE KATILIM
08:00-15:50 (PAZARTESİ-SALI-ÇARŞAMBA-PERŞEMBE) - 08:00-15:00 ( CUMA )
KALORİFER (KÖMÜR)
İNGİLİZCE ve ALMANCA
ASFALT YOLDA TRANSİT TAŞIMACILIĞI YAPILMAKTADIR.
Servis Bilgisi
Öğretmenler her gün özel servis ile Mardin´e gidip gelmektedir. Okulumuza çevre köylerden gelen öğrenciler ise taşıma ile okula gelmektedir.
YEŞİLALAN BELDESİ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
OKULUMUZ MARDİN İL MERKEZİNE; DİYARBAKIR YOLU ÜZERİNDEN 33 km, KÖY YOLU ÜZERİNDEN 18 km, SAVUR İLÇE YOLU ÜZERİNDEN 37 km VE SAVUR İLÇE MERKEZİNE İSE 25 km UZAKLIKTADIR.
Proje Çalışmaları
TEKNOFEST Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali, TÜBİTAK 2204 A Lise Öğrencileri Araştırma Projesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı.