2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken hem eğlenceli hem de sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel etkinliklerle vakit geçirmeleri amacıyla 13-16 Ocak tarihleri arasında "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" düzenleniyor.
Faaliyet haftasının planlaması şu şekilde:
13 Ocak Pazartesi:
Yetenek Paylaşımı Saati: Gönüllü öğretmen ve organizasyonlar, ilgi gösteren bölümlerde atölye çalışmaları, sunumlar veya söyleşiler düzenleyecek. İçerikler, okul ve müfredat dışı düzenlemelerin yapılması.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Münazara": öğrenciler, sınıf içinde hitabetlerini yayınladıkları oyunlardan biri olan münazara yapabilecekler.
Bilgi Yarışması: Her okul kendi bilgi yarışması için sorular ve cevaplar hazırlayacak. Yarışmalar aynı saatte, her sınıfta gerçekleştirilecek.
14 Ocak Salı:
Tecrübe Paylaşımı Söyleşileri: Öğrenciler, çeşitli meslek gruplarından uzman oyuncuların yer aldığı etkinliklere katılabilecekler.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Roller Tartışıyor": öğrenciler, "roller tartışıyor" etkinliğinde bir konu üzerine tartışma yapacaklar.
Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynanacağı serbest zaman etkinliği planlanacak. Temel eğitim kurumu için MEB'in "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" dijital kitabı düzenleniyor.
15 Ocak Çarşamba:
Bir Fikrim Var Saati: öğrenciler, dünya ve toplumsal toplu bilgi alışverişi yaparak kendi sorumluluklarını tartışacaklar.
Dilimizin Zenginlikleri-Hitabet Oyunları "Hitabet Yarışı": Sınıftaki yarışlar arasında, "hitabet yarışı" düzenlenir.
Belgesel ve Animasyon Gösterimi: Öğretmenler ve okul idaresi tarafından yaş düzeyine uygun belgesel veya animasyonlar gösterilecek.
16 Ocak Perşembe:
İyiliği Paylaş Saati: öğrenciler, onların bir iyiliği paylaşarak iyilik yapma çeşitlilik üzerine konuşacak.
Dilimizin Zenginlikleri-Kelime Oyunları: Her sınıf düzeyinde "kelime oyunları" düzenlenecektir.
Sergi: Dönem boyunca yapılan çalışmalar, dergi ve gazete tasarımları, fotoğraf veya resim kulüplerinin çalışmalarından oluşan sergiler açılacak.
Öğrenciler, 17 Ocak Cuma günü karnelerini alarak yarıyıl tatiline girecekler. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin başlangıç ilkokul 1.sınıflarda ise karne yerine sosyal-duygusal öğrenme becerileri içeren "gelişim raporları" uygulamasına geçilecek.