MARDİN / SAVUR - Savur Yeşilalan Çok Programlı Anadolu Lisesi

Faaliyet Haftası Etkinlikleri

Okullarda dönem sonu faaliyet haftası kapsamında gerçekleştirilen bazı etkinlikler:    En Sevdiğini Paylaş: Öğrenciler kendileri için anlamlı bir eşyayı yanında getiriyor ve tüm sınıfa o eşyanın hikâyesini anlattıktan sonra bir başka arkadaşına hediye ediyor.   Kermes: Okul genelinde organize edilen kermese tüm öğrenciler katılarak yiyecekler getiriyor ve düzenlemelerini kendileri yapıyor.   Yetenek Paylaşım Saati: Öğretmen ve öğrencilerin ortak katılımı ile başvuran herkes, sahip olduğu bir yeteneğe ya da ilgi duyduğu bir alana dair atölye, sunum, söyleşi gerçekleştiriyor.   Görsel Sanat, Bilim ve Spor Saati: Okul inisiyatifiyle belirlenen bir görsel sanat, bilim ya da spor aktivitesi gerçekleştiriliyor.   Hitabet Oyunları: Belirlenen iki hitabet oyunu ile öğrenciler sınıf içinde hitabetlerini geliştiriyor.   Sosyal Sorumluluk ve Kitap Okuma Saati: Okul tercihlerine göre farklı sosyal sorumluluk ve kültür faaliyetleri organize ediliyor.   Komedi Saati: Sınıflarda fıkralar ve hikâyelerin anlatıldığı eğlenceli bir paylaşım saati ile öğrencilerin kaynaşması sağlanıyor.   Oyun Saati: Çeşitli kutu oyunları ve drama oyunlarının oynandığı serbest zaman etkinliği planlanıyor.   Dönem Sonu Gösterileri: Okul bünyesinde aktif olan koro, tiyatro ekibi, şiir grupları gibi organizasyonların, gösterilerinin sergilendiği bir performans saati düzenleniyor.

meb_iys_dosyalar/47/12/970181/dosyalar/2024_01/18084411_img_1680.mov

Öğrencilerimizin sınıf içinde hitabetlerini geliştirmeye yönelik eğlenceli aktivitemiz. #hitabetoyunları

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 10:48 - Görüntülenme: 84